Pieczony kalafior dymny z jogurtem limonkowym
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Pieczony kalafior dymny z jogurtem Limey może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka głów kalafiora, oliwa z oliwek, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczony kalafior dymny z jogurtem limonkowym, Kalafior-feta z jogurtem dymnym, granatem, oraz Dymny Pieczony Kalafior.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. wyłożyć blachę do pieczenia folią lub pergaminem.
Rozbić kalafior na równomiernie wielkości różyczki o 1-cala długości. Można użyć noża, aby podzielić duże różyczki, jeśli nie złamać łatwo.
W dużej misce, ubij razem 1/3 szklanki oleju, kolendry, mango w proszku, jeśli używasz, kminek, sól i pieprz, do smaku.
Dodaj różyczki i, za pomocą rąk, delikatnie wrzucić do płaszcza.
Wlać przygotowaną blachę do pieczenia i piec do miękkości i lekko rumiane, 30 do 40 protokół, rzucając w połowie.
W międzyczasie, w małej misce, połączyć jogurt ze skórką z limonki, odrobiną oliwy z oliwek extra-virgin, sól, pieprz, i wycisnąć limonki (tyle, ile chcesz).
Podawać kalafior z odrobiną jogurtu na boku, i cieszyć się zupełnie nowy sposób jeść kalafior!