Pieczony indyk z prostym sosem indyczym
Pieczony indyk z prostym sosem z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 61g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.33 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę w proszku, liście szałwii, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Indyk pieczony na sucho z sosem, oraz Pieczony indyk z sosem portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłucz indyka zimną bieżącą wodą i osusz. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz musztardę, szałwię, czarny pieprz i czosnek. Mieszaninę musztardy wcierać pod rozluźnioną skórę na miąższu. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka. Bezpieczne nogi ze sznurkiem kuchennym.
Włożyć indyka, pierś do góry, na płytkiej patelni do pieczenia.
Wlać 2 szklanki bulionu na indyka.
Włożyć indyka do piekarnika; obniżyć temperaturę piekarnika do 32
Piec w temperaturze 325 przez 2 godziny i 20 minut lub do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda 165, często polewając indyka sokami z patelni.
Przełożyć indyka na duży półmisek, zastrzegając 1/4 szklanki kapieli. Luźno przykryć indyka folią i odstawić na 25 minut.
W średnim rondlu połącz zarezerwowane kapiele, mąkę i kolejne 4 składniki, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo mieszać w pozostałych 2 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień, i gotować 2 minuty lub aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Odrzuć skórę indyka; wyrzeźbić.