Pieczony indyk z polewą z granatu

Pieczony indyk z polewą z granatu
Pieczony indyk z polewą z granatu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1240 kalorii, 138g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz marchew, Indyk; szyja, cytryna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony kurczak z polewą granatową, Grillowany Indyk z granatem - czarny pieprz, oraz Pieczona dymem pierś z indyka z polewą granatowo-Tymiankową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników i zarezerwowane szyi, serca i żołądek w rondlu. Dusić na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż bulion podrobowy zmniejszy się do 3 3/4 filiżanek, około 1 godziny. Odcedzić; wyrzucić ciała stałe. Schłodzić 3/4 szklanki bulionu do dressingu chlebowego z suszonymi morelami, pistacjami i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morele SuszoneMorele Suszone
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
ChlebChleb
BulionBulion
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Ubić sok pomarańczowy i 4 kolejne składniki w małej misce, aby wymieszać na glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieścić indyka na stelażu w ciężkiej dużej patelni do pieczenia. Zaczynając od końca szyi, ostrożnie wsuń rękę między skórę a pierś, uda i nogi, aby rozluźnić skórę. Używając pędzla do ciasta lub dłoni, nałóż cienką warstwę szkliwa z granatu na mięso pod skórą. Stuff głównej jamy z cytryny, ćwiartki cebuli i mięty. Włóż końcówki skrzydeł pod; nogi zwiąż luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
CebulaCebula
MięsoMięso
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Posmaruj indyka pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
6
Pieczony indyk 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
7
Wlać 1 szklankę bulionu podrobowego na patelnię; umyć indyka szkliwem. Pieczeń 20 minut; pędzel z glazury. Pieczeń 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj 1 szklankę bulionu do patelni, posmaruj glazurą i przykryj indyka luźno folią. Pieczeń 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Szczotkować glazurą i obniżyć temperaturę piekarnika do 163°. kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 175 ° F, szczotkowanie glazurą co 20 minut, około 1 godziny 10 minut dłużej, łącznie około 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
10
Przelej indyka na talerz. Namiot luźno z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Odstawić na 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
12
Tymczasem odchylić patelnię do pieczenia i łyżkę tłuszczu z powierzchni soków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Dodaj 1 szklankę bulionu podrobowego na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Umieść patelnię na 2 palnikach. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodaj schłodzone masło i gotuj na wolnym ogniu, aż sos będzie gładki, ubijając. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
17
* Gęsty syrop z granatów dostępny na rynkach Bliskiego Wschodu, w niektórych supermarketach i pocztą Z Przyczepy Adriana (adrianascaravan.com). nie używaj melasy z cukru trzcinowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn