Pieczony indyk z mandarynkową glazurą

Pieczony indyk z mandarynkową glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 790 kalorii, 109G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka rosołu z kurczaka, sól i pieprz, brązowy cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone kaczki z glazurą Mandarynkowo-hoisin, Tangerine Angel Food Cake z mandarynkową glazurą, oraz Ziołowy Pieczony Indyk Z Cytrusową Glazurą.
Instrukcje
Ustawić indyka na dużej patelni do pieczenia. Złóż końcówki skrzydeł pod ptakiem i dopraw jamę solą i pieprzem. Natrzeć ptaka obficie olejem i ułożyć na patelni; doprawić solą i pieprzem. Piecz przez 20 minut.
W misce połączyć 2 szklanki wywaru z 2 łyżkami oleju. Podsmaż indyka mieszaniną bulionu i rozetrzyj na patelni cebulę, marchewkę i seler. Obniż temperaturę piekarnika do 325 i piecz przez 31/2 godzin dłużej, fastryguj co 30 minut i obracaj patelnię kilka razy, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w wewnętrzne udo zarejestruje 16
Karkówkę natrzeć olejem i doprawić solą i pieprzem. W rondlu gotuj karkówkę z indyka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zacznie brązowieć, 3 minuty. Obróć szyję, obniżyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż rumiane, o 10 protokół.
Dodać pozostałe 6 szklanek wywaru i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, odtłuszczając, przez 2 godziny. Odrzuć szyję; powinieneś mieć około 41/2 szklanek wywaru.
W innym rondlu, połączyć 3 szklanki soku mandarynkowego, imbir i brązowy cukier i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. W małej misce zmiksuj skrobię kukurydzianą z pozostałymi 3 łyżkami soku mandarynkowego, aż będzie gładka.
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do soku w rondlu i doprowadzić do wrzenia, ubijając aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia, wymieszać z szałwią i doprawić solą; ostudzić.
Kiedy indyk jest gotowy, wyjmij go z piekarnika. Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Obficie łyżkę połowę glazury mandarynki na indyka i pieczemy przez około 10 minut, lub aż skóra zacznie brązowieć. Skórę indyka pokryć pozostałą glazurą mandarynkową i piec przez 10 minut dłużej, lub do bogato zarumienionego.
Przenieś indyka na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 15 do 25 minut.
W międzyczasie, ustawić patelnię na 2 palniki na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać 1 szklankę wywaru z indyka i gotować, skrobanie się rumiane kawałki. Soki z patelni przecedzić do średniego rondla, naciskając na warzywa.
Odtłuścić tłuszcz z soków z patelni i dodać 1/4 szklanki tłuszczu do miski; wyrzucić pozostały tłuszcz. Mąkę zmiksować z tłuszczem, aby uzyskać gładką pastę.
Ubić pastę do soków na patelni i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Dusić aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Trzepaczka w pozostałych 3 1/2 szklanki bulionu indyka i dusić na umiarkowanie małym ogniu, ubijając często, aż zgęstnieje, o 10 protokół. Pokroić indyka i podawać, przekazując SOS.