Pieczony indyk z boczkiem-sos jabłkowy

Pieczony indyk z boczkiem-sos jabłkowy
Pieczony indyk z boczkiem-sos jabłkowy wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 708 kalorii, 97g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, tymianek, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony indyk z sosem Boczkowo-jabłkowym, Indyk zapiekany na cydrze z pieczonym sosem jabłkowym, oraz Pieczony indyk z sosem jabłkowym.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
2
Umieść indyka w wytrzymałej plastikowej torbie jumbo z zamkiem błyskawicznym i dodaj 2 filiżanki cydru; zapieczętuj i marynuj w lodówce przez noc, od czasu do czasu obracając torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć indyka z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cała TurcjaCała Turcja
5
Włożyć indyka, pierś do góry, na płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Zalać marynatą indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cała TurcjaCała Turcja
7
Posypać 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli na skórę i w jamie ciała. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
8
Umieścić gałązki tymianku i jabłka w jamie ciała. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 325 (nie wyjmować indyka z piekarnika); piec dodatkowe 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Dodaj 1 3/4 szklanki bulionu i cebuli na patelnię; powrót do piekarnika natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Piec, uncovered, dodatkowa godzina lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
12
Indyka ułożyć na półmisku; przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Odstawić na co najmniej 25 minut. Odrzuć skórę, gałązki i jabłko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
14
Cebulę wyjąć z patelni łyżką szczelinową, odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
15
Umieść plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Torby ZiplocTorby Ziploc
16
Kroplówki z indyka wlać do woreczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
17
Dodaj pozostałe 1/2 Puchar cydr do pieczenia patelni; gotować na średnim ogniu 2 protokół, skrobanie patelni poluzować rumiane bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
18
Dodaj do indyka kapie w torbie; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij dolny róg torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
19
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
20
Boczek ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
21
Dodaj mąkę do kapiących boczków na patelni; gotuj 1 minutę. Stopniowo dodawać pozostałą 1 szklankę bulionu i mieszankę cydru, mieszając trzepaczką. Wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli; gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 10 minut), często mieszając. Wymieszać z cebulą i posiekanym tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
CebulaCebula
PieprzPieprz
BulionBulion
CydrCydr
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn