Pieczone łopatki jagnięce z kuskusem i farszem daktylowym
Pieczone Ramię jagnięciny z kuskusem i farszem daktylowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 875 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, daktyle, Baranek jagnięcy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Baranek pieczony z pieczonym sosem czosnkowym, Baranek pieczony (Agnello de Latte Arrosto), oraz Niesamowite pieczone Ramię jagnięciny z rozbitymi warzywami i zieleniną.
Instrukcje
Skórkę jagnięcą włożyć do naczynia do pieczenia lub na patelni, posypać solą i pieprzem i piec w piekarniku rozgrzanym do 246° przez 15 minut. Następnie obniżyć ogień do350 i gotować przez 3 godziny, aż skóra będzie chrupiąca i brązowa, a mięso soczyste i roztopione.
Tłuszcz wylać po około 2 godzinach.
Do farszu włożyć kuskus do innego naczynia do pieczenia i dodać taką samą objętość ciepłej wody, Około 1 szklanki, wymieszać z odrobiną soli, wodą z kwiatu pomarańczy i cynamonem. Dobrze wymieszać, aby woda była równomiernie wchłaniana. Po około 10 minutach dodaj olej i natrzyj kuskus między ręce, aby przewietrzyć go i rozbić wszelkie grudki.
Pozostałe składniki wymieszać, oprócz masła, przykryć folią i wstawić do piekarnika z jagnięciną na ostatnie 20 minut, lub do momentu aż się nagrzeje.
Przed podaniem wymieszaj masło tak, aby się rozpuściło i równomiernie się wchłonęło. Widelcem napełnić farsz kuskus, rozbijając wszelkie grudki.
W razie potrzeby dodaj trochę soli do smaku.
Do dekoracji usuń pestki z każdej daty i zastąp je blanszowanymi migdałami.
Mięso podawać z farszem kuskus udekorowanym tymi daktylami.