Pieczone ziemniaki i Pasternak w sosie indyjskim
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Indyjskie przyprawione pieczone ziemniaki i pasternak może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 143 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowych nasion gorczycy, ziemniaki Yukon gold, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tymianek pieczone ziemniaki i pasternak, Pieczony Łosoś Po Indyjsku, oraz Pieczony Łosoś Po Indyjsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć olej chili, nasiona gorczycy, i nasiona kolendry w małej patelni nonstick na średnim ogniu. Przykryć i gotować 2 minuty lub aż nasiona zaczną pękać, potrząsając patelnią od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; odstawić, przykryty, 1 minutę. Wymieszać z kminkiem i garam masala.
Połącz mieszankę przypraw, oliwę z oliwek i następne 4 składniki (przez pasternak) na patelni pokrytej sprayem do gotowania; wrzuć do herbu.
Piec w 450 przez 20 minut lub aż warzywa będą miękkie, obracając warzywa po 10 minutach.
Posypać mieszankę warzywną kolendrą; wrzucić.