Pieczone W Piecu Całe Ryby
Pieczona w piecu cała ryba może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 6,06 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, oliwę z oliwek, okonia morskiego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczone W Piecu Całe Ryby, Obiad Rybny Pieczony W Piecu, oraz Gulasz rybny pieczony w piecu.
Instrukcje
Na dużej blasze do pieczenia, rozłóż liście laurowe i 6 łodyg kopru włoskiego w równą warstwę.
Piec, aż dobrze rumiane, o 3 protokół dla liści laurowych i 6 protokół dla łodyg kopru włoskiego.
Wykonaj 3 poprzeczne cięcia w dół do kości z każdej strony ryby. Przyprawić rybę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem i obficie pokryć oliwą z oliwek. Włóż 2 liście laurowe do każdego ukośnika, a resztę liści laurowych włóż do jamy wraz z upieczonymi łodygami kopru włoskiego. Używając bambusowego szpikulca, Zamknij rybę.
Ustaw naoliwioną żeliwną patelnię lub bardzo solidną blachę do pieczenia na 2 palnikach na umiarkowanym ogniu.
Umieścić pozostałe 6 łodygi kopru włoskiego na patelni i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Ustawić rybę na łodydze kopru włoskiego, przenieść patelnię do piekarnika i piec przez około 18 minut, lub do momentu, gdy ryba jest po prostu gotowane przez; miąższ powinien łatwo płatki po lekko wciśnięty.
Rybę przełożyć na talerz wraz z sokami z patelni i doprawić solą i pieprzem. Używając 2 widelców, podnieś rybę z kości i ułóż na talerzach. Podaj oliwę z oliwek i kliny cytrynowe przy stole.
Wino polecam: Dania o zadymionym charakterze dobrze komponują się z pełnowartościowymi białkami, jak np. pachnący Viognier Alderbrook z 1998 roku. Matanzas Creek Chardonnay 1997 harmonizuje również z smakami dymu.
Uwagi: suszone łodygi kopru włoskiego, które dodają rybom subtelnego smaku anyżu, są dostępne w specjalistycznych sklepach spożywczych.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.