Pieczone pomidory ogrodowe z serem
Pieczone pomidory ogrodowe z serem to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, ząbki czosnku, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Pieczone Pomidory Ogrodowe Z Serem, Herbed Burst pomidory, kozi ser i Farro (+Patio Garden Update), oraz Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Oil 11x7-calowe naczynie do pieczenia.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj cebulę i smażyć na miękko, o 6 protokół.
Dodaj pomidory, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować, aż zacznie zmiękać, o 5 protokół.
Wymieszać ze szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć mieszankę pomidorową do przygotowanego naczynia do pieczenia; posypać startym serem.
Piec, aż ser topi się i zaczyna się złocisty, około 20 minut.