Pieczone pieczarki z pikantną bułką tartą
Pieczone grzyby z pikantną bułką tartą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 544 kalorie, 13g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 243 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka masła, oliwy z oliwek, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone W Piekarniku Brokuły Z Pikantną Bułką Tartą I Parmezanem Przepis, Szpinak i ser cheddar faszerowane pieczarki z bułką tartą, oraz Bucatini z pikantnymi krewetkami, rukolą i bułką tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
W przypadku białych guzików lub grzybów cremini, przekrój na pół wzdłuż. W przypadku większych grzybów, takich jak portabella lub trąbki Królewskie, pokrój wzdłuż na plastry 1/2 cala. W przypadku boczniaków należy rozerwać na małe grudki.
Pieczarki umieścić na małej patelni do pieczenia lub na patelni i wymieszać z 2 łyżkami oleju, czosnkiem, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Top z 1 łyżką masła, pokroić na kawałki, i piec w piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i gotowane przez, około 15-20 minut.
Tymczasem, roztopić Pozostałe 1 łyżka masła z pozostałych 1 łyżka oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać bułkę tartą i gotować, często mieszając, 2 protokół.
Dodać płatki tymianku i czerwonej papryki i gotować (może być trochę popping), często mieszając, aż bułka tarta są złote i chrupiące, o 2 protokół więcej.
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki.
Aby służyć, przenieść gorące pieczone grzyby na talerz i posypać okruchami.
* Mieszankę bułki tartej (bez pietruszki) można przygotować 3 dni wcześniej i przechowywać schłodzoną w szczelnym pojemniku. Aby ponownie ogrzać, posypać okruchy grzybów podczas ostatnich kilku minut pieczenia, a następnie posypać natką pietruszki.* Grzyby można pokroić i wrzucić z przyprawami 3 godziny wcześniej i schłodzić na patelni, przykrytej folią. Przed pieczeniem polać masłem.