Pieczone Penne z włoską kiełbasą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego Penne z włoską kiełbasą. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Mieszanka sosu pomidorowego, łagodna kiełbasa, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10772 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest doskonałe. Spróbuj Pieczone Penne z włoską kiełbasą, Pieczone Penne z włoską kiełbasą, oraz Pieczone Penne z włoską kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Rozgrzać olej w dużej, głębokiej patelni.
Umieść kiełbasę i cebulę na patelni i gotować na średnim ogniu, aż równomiernie brązowy.
Odcedzić nadmiar tłuszczu.
Wlać wino i gotować przez 1 minutę, mieszając, aby odgazować patelnię. Wymieszać z sosem pomidorowym, pomidorami pokrojonymi w kostkę i pastą pomidorową. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Wrzucić z gotowanym makaronem i umieścić w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Wierzch posypać mozzarellą.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut lub do rozpuszczenia sera.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Casaloste Chianti Classico Riserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.