Pieczone ostrygi w piwie z domowym ostrym sosem
Pieczone ostrygi w piwie z domowym sosem na gorąco wymagają ok. 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 112 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz miód, musztardę dijon, piwo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Sos do Spaghetti nie kupuj sosu w słoiku, gdy możesz łatwo zrobić domowe, a przy użyciu zaledwie kilku składników, Domowa Fettucyna orkiszowa i zdrowy sos Alfredo, oraz Sałatka z kurczaka po turecku z domowym sosem jogurtowym Cacik dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F i umieść dużą patelnię do pieczenia na środku piekarnika.
Wlać 2 butelki piwa do dużej miski, dodać ręczniki i namoczyć je do całkowitego nasycenia, lekko wykręcić do wyschnięcia.
Gdy patelnia jest bardzo gorąca, ostrożnie dodaj pozostałą butelkę piwa i ostrygi w jednej warstwie. Doprawić solą i pieprzem, przykryć mokrymi ręcznikami i piec w piekarniku przez 8 do 10 minut, lub aż wszystkie ostrygi się otworzą, odrzucając wszelkie, które nie.
Podawać z domowym sosem Na Ostro.
Wszystkie składniki ubić w małej misce.