Pieczone Letnie Warzywa
Pieczone letnie warzywa mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, papryka, papryka pomarańczowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Linguine z pieczonymi letnimi warzywami, Łatwe Pieczone Letnie Warzywa, oraz Balsamiczne Pieczone Letnie Warzywa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Przyciąć końce cukinii i pokroić je po przekątnej w plastry o grubości 3/4 cala. (Plastry będą wydawać się duże, ale kurczą się podczas gotowania.)
Pokroić paprykę wzdłuż w 1 1/2-cala szerokości plastry, odrzucając rdzeń. Odciąć łodygi kopru włoskiego i przeciąć żarówkę przez rdzeń w 1-calowych klinach. (
Cięcie przez rdzeń utrzymuje kawałki nienaruszone.) Obrać cebulę i pokroić ją w 1/4-cala grube rundy, pozostawiając plastry nienaruszone.
Umieścić warzywa w grupach na patelni.
Skropić oliwą z oliwek, dodać czosnek i wrzucić delikatnie, aby mieć pewność, że warzywa są lekko pokryte olejem.
Rozłóż warzywa w jednej warstwie na 2 patelniach. (Jeśli są zatłoczone, będą raczej parą niż pieczeniem.)
Posypać solą i pieprzem, na wierzch ułożyć gałązki tymianku. Piecz przez 15 minut. Obróć każdy kawałek i umieść patelnie z powrotem w piekarniku na 5 do 10 minut, aż wszystkie warzywa będą chrupiące-miękkie.
Posypać dodatkową solą i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga: ten przepis został podwojony w tym odcinku.