Pieczone kury z dziczyzny w sosie pomarańczowo-Teriyaki
Pieczone kury polne z sosem pomarańczowo-Teriyaki wymagają mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1014 kalorii, 84g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.05 za porcję. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz teriyaki baste i glazury, zielonej cebuli, skórki pomarańczowej i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Migdałowy Drobiazg Ze Świeżych Jagód jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Pieczone kury z dziczyzny w sosie pomarańczowo-Teriyaki, Piwo solone pieczone kury kornwalijskie z pomarańczowym sosem Chili, oraz Pieczone Kury Z Dziczyzny Kornwalijskiej Ze Słonym Farszem Owocowym.
Instrukcje
Ubić pierwsze 5 składników w misce, aby wymieszać marynatę.
Kury umieścić w plastikowej torbie.
Dodaj 1 filiżankę marynaty; worek uszczelniający.
Niech kury marynować 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce do 3 godzin, obracając worek od czasu do czasu. Zarezerwować pozostałą marynatę.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść stojak na dużej blasze do pieczenia. Kury układamy na stojaku; mżemy marynatą z worka. Pieczone kury aż gotowane przez i brązowy, fastrygowanie od czasu do czasu z zastrzeżonej marynaty z miski, o 1 godzinę.
Kury przenieść na talerz. Zeskrobać soki na patelnię; dodać bulion i pozostałą marynatę. Doprowadzić sos do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem; łyżką kur.