Pieczone Jabłka Nadziewane Migdałami
Pieczone jabłka Nadziewane migdałami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 370 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę z cytryny, jabłka fuji i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Nadziewane migdałami pieczone jabłka z sosem karmelowo-jabłkowym, Jabłka Pieczone Na Maśle Migdałowym, oraz Jabłka nadziewane i pieczone dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj migdały z okruchami amaretti, porzeczkami, brązowym cukrem, cynamonem i skórką z cytryny.
Dodać masło i wymieszać palcami, aż nadzienie będzie przypominało Gruboziarnisty posiłek.
Za pomocą ostrego noża wytnij kawałek o grubości 1/4 cala od góry i dołu każdego jabłka. Pracując od końca łodygi i używając kulek melona, jabłka lub ostrego noża, usuń wewnętrzny rdzeń i nasiona do odległości 1/2 cala od dna. Za pomocą noża do parowania lub kanałowania, nacinaj skórkę jabłka wzdłuż w odstępach 1 1/2 cala. Ułóż jabłka tak, aby nie dotykały w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia i łyżką nadzienie do nich, montując wszelkie pozostałe nadzienie na górze.
Wokół jabłek wlać sok jabłkowy i rum.
Pieczemy jabłka przez 20 minut. Przykryć luźno folią i piec przez 45 do 50 minut dłużej, lub aż jabłka będą bardzo miękkie.
Jabłka przełożyć na talerze za pomocą szpatułki. Łyżka soków z patelni na wierzchu i podawać.