Pieczone jabłka i boczek
Pieczone jabłka i boczek wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 9g białka, oraz 41 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka boczku z applewood, rukola dla niemowląt, złote smaczne jabłka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Małże, boczek i jabłka pieczone w pergaminie, Pieczony kurczak i boczek-owinięte Pani jabłka, oraz Zapiekana przystawka z serem Brie z jabłkami i boczkiem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Ułóż boczek na tacy blachy, posypać trochę tymianku i piec do chrupiące, o 12 do 15 protokół.
Jabłka pokroić poziomo, aby utworzyć od 5 do 6 przekrojów jabłka. Na oddzielnej tacy wyłożonej silpatem lub pergaminem ułóż jabłka w jednej warstwie i skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Posypać odrobiną cukru i tymianku na każdym plasterku, a następnie piec w piekarniku, aż jabłka zaczną się odwodnić, a cukier stopi się i karmelizuje, około 8 do 10 minut
Aby służyć, ułóż plastry jabłka i boczku, na przemian, w długiej linii nakładającej się na talerz. Lub połamać kawałki boczku na pół i ponownie złożyć plasterki jabłka razem, umieszczając chrupiące kawałki boczku między każdym plasterkiem.
Udekorować rukolą i podawać.