Pieczone cukinie nadziewane sosem jagnięcym i pomidorowym
Pieczone cukinie nadziewane sosem jagnięco-pomidorowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz cukier, mielony pieprz cayenne, pomidory g puszki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 98 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 96%. Podobne przepisy to papryka faszerowana jagnięciną w sosie pomidorowym, Przyprawiona jagnięcina i feta gozleme ze specjalnym sosem pomidorowym, oraz Pieczony bakłażan faszerowany pieczoną dynią , fetą i orzechem włoskim z mieloną cukinią.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Zrobić sos pomidorowy na średniej patelni, podgrzewając olej i smażąc czosnek przez 2-3 minuty, aż będzie miękki, a następnie dodając przyprawy i smażąc jeszcze przez 1 min.
Wlać pomidory z cukrem i gotować na wolnym ogniu z połową puszki wody przez 20 minut, aż zgęstnieje. Sezonu.
W międzyczasie wyjąć miąższ z cukinii i ułożyć na 1 dużym lub 2 małych tacach do pieczenia, skropić olejem i piec przez 15 minut, aż się złoci i lekko zmiękną.
Do farszu wymieszać jagnięcinę z przyprawami i odrobiną soli. Staraj się nie zgniatać go zbyt mocno, zamiast lekko wymieszać go dłońmi, aż do połączenia. Gdy cukinia będzie gotowa, Wrzuć jagnięcinę do zagłębień i polej sosem.
Piec przez 15-20 minut, aż sos będzie bulgotał. Top z kolendrą i podawać.