Pieczone cukinie nadziewane sosem jagnięcym i pomidorowym

Pieczone cukinie nadziewane sosem jagnięcym i pomidorowym
Pieczone cukinie nadziewane sosem jagnięco-pomidorowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz cukier, mielony pieprz cayenne, pomidory g puszki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 98 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 96%. Podobne przepisy to papryka faszerowana jagnięciną w sosie pomidorowym, Przyprawiona jagnięcina i feta gozleme ze specjalnym sosem pomidorowym, oraz Pieczony bakłażan faszerowany pieczoną dynią , fetą i orzechem włoskim z mieloną cukinią.

Instrukcje

1
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Zrobić sos pomidorowy na średniej patelni, podgrzewając olej i smażąc czosnek przez 2-3 minuty, aż będzie miękki, a następnie dodając przyprawy i smażąc jeszcze przez 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wlać pomidory z cukrem i gotować na wolnym ogniu z połową puszki wody przez 20 minut, aż zgęstnieje. Sezonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
4
W międzyczasie wyjąć miąższ z cukinii i ułożyć na 1 dużym lub 2 małych tacach do pieczenia, skropić olejem i piec przez 15 minut, aż się złoci i lekko zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Do farszu wymieszać jagnięcinę z przyprawami i odrobiną soli. Staraj się nie zgniatać go zbyt mocno, zamiast lekko wymieszać go dłońmi, aż do połączenia. Gdy cukinia będzie gotowa, Wrzuć jagnięcinę do zagłębień i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Piec przez 15-20 minut, aż sos będzie bulgotał. Top z kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn