Pieczone bakłażany lasagne z sosem pomidorowym
Pieczone bakłażany lasagne z sosem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 31g białka, oraz 24g tłuszczu. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz szalotki, rozmaryn, częściowo odtłuszczone ser ricotta, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Bakłażan Z Sosem Pomidorowym, Lasagne z sosem pomidorowym wolno pieczonym, oraz Makaron z pieczonym bakłażanem-sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Blacha do pieczenia z oliwą z oliwek.
Umieścić kawałki bakłażana na ręcznikach papierowych.
Posypać lekko solą; odstawić 20 minut.
Przenieść bakłażana do przygotowanego arkusza. Wymieszać z 2 łyżkami oleju. Bakłażan pieczony do miękkości, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. Odstawić. Utrzymuj temperaturę pieca.
Wymieszać ser ricotta, 1/2 szklanki parmezanu, szalotki i rozmaryn w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Olej 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu pomidorowego w naczyniu. Ułóż 3 makaron lasagne w poprzek w jednej warstwie w naczyniu.
Połowę mieszanki ricotta rozłożyć na makaron. Ułóż połowę bakłażana.
Posypać solą i pieprzem. Łyżka Hojny 1 szklanka sosu nad. Ułóż połowę mozzarelli na sosie. Powtórz nakładanie jeszcze 1 raz. Top z makaronem 3 lasagne.
Posypać 3/4 szklanki parmezanu. Przykryć szczelnie lekko naoliwioną folią. (Można zrobić 1 dzień wcześniej; chill.)
Piec, aż makaron są miękkie i lasagne ogrzewa się przez, o 45 protokół. Odsłaniać; piec, aż ser zacznie brązowieć, a sos lekko bulgocze na brzegach, o 15 minut dłużej.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.