Pieczona w piecu noga jagnięca bez kości

Pieczona w piecu noga jagnięca bez kości
Pieczona w piecu noga jagnięcina bez kości wymaga z grubsza 10 godzin i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka soku z cytryny, majeranku, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest spektakularne. Spróbuj Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości, Pieczona w ziołach noga jagnięca bez kości, oraz Pieczona jagnięcina bez kości z sosem z czerwonego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce ubić oliwę z oliwek, sok z cytryny, sok z limonki, czosnek, miętę, oregano, majeranek, tymianek, rozmaryn, gałkę muszkatołową, cynamon, imbir, biały pieprz i sól. Przykryć miskę folią; przechowywać w lodówce marynaty co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
MajeranekMajeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przebić jagnięcinę w wielu miejscach równomiernie nad jagnięciną; umieścić w worku zamrażarki wielkości galonów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Zalać jagnięcinę marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza z worka i zamknąć worek. Marynować w lodówce 8 godzin na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Przygotuj płytką patelnię do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Usunąć jagnięcinę z marynaty; wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar płynu. Rezerwa 2 łyżki marynaty; wyrzucić resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Jagnięcinę ułożyć na środku przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Ziemniaki i marchew połączyć w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Wlać olej roślinny i zastrzeżone marynaty na warzywa; wrzucić do herbu. Ułożyć warzywa wokół jagnięciny. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Piecz jagnięcinę w rozgrzanym piekarniku, aż termometr natychmiastowy odczyt włożony do środka odczyta 140 stopni F (60 stopni C), około 80 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Zdejmij folię i kontynuuj gotowanie, aż mięso będzie gorące i lekko różowe w środku, o 10 więcej minut. Odpoczynek jagnięcina 10 minut przed krojeniem służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn