Pieczona rzepa z masłem Miso i jajkiem sadzonym

Pieczona rzepa z masłem Miso i jajkiem sadzonym
Jeśli masz z grubsza 40 minut do spędzenia w kuchni pieczona rzepa z masłem Miso i smażonymi jajkami może być niesamowita bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Za 1,77 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 8G białka, oraz 20g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką miso, czosnek, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 32%, to danie nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Miso-Masło Duszone Rzepa, Kolacja dziś wieczorem: pieczone szparagi z jajkami w koszulce i masłem Miso, oraz Zbilansowana dieta: tłuczona rzepa z masłem Miso.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F za pomocą stojaka ustawionego na środkowej półce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Podgrzej dużą żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Delikatnie wrzuć małą rzepę, ziemniaki i ćwiartki cebuli z 2 łyżkami oleju i lekką posypką soli i pieprzu. Ostrożnie dodaj do gorącej patelni i wstaw do piekarnika, aby upiec, aż warzywa będą złotobrązowe, a ziemniaki ugotują się przez 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
RzepaRzepa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Podczas pieczenia warzyw przygotuj masło miso. Wymieszaj masło, miso, czosnek, imbir i połowę szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
MisoMiso
5
Grubo pokrój zarezerwowaną rzepę i łodygi (około 1/2 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele RzepyZiele Rzepy
6
Wyjmij warzywa z piekarnika i wyłącz ogrzewanie. Delikatnie wymieszaj zarezerwowaną rzepę i białka szalotki, aż zwiędną, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele RzepyZiele Rzepy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Dodaj masło miso na patelnię i delikatnie wymieszaj, aby pokryć warzywa. Wróć do piekarnika, aby się rozgrzać podczas gotowania jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Rozgrzej pozostały olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Wbij 4 do 6 jajek na patelnię; jeśli się skleją, to w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Posyp lekko solą i pieprzem. Gotuj, aż białka zaczną twardnieć, 2 do 3 minut, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj gotowanie, aż białka się zestalą, ale żółtka nadal będą rzadkie, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
10
Do podania posyp pieczone warzywa smażonymi jajkami i udekoruj pozostałymi pokrojonymi szalotkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn