Pieczona polędwiczka wieprzowa wypełniona suszonym na słońcu farszem żurawinowym
Pieczona polędwiczka wieprzowa wypełniona suszonym na słońcu farszem żurawinowym wymaga mniej więcej 2 godziny i 25 minut od początku do końca. Na 6,55 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 796 kalorii, 53g białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Będzie hitem w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś mielony cynamon, mielone goździki, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 69%. Spróbuj Pieczone polędwiczki wieprzowe z suszonym sosem żurawinowym, Pieczona cytryna pieprz polędwiczka wieprzowa z farszem kukurydzianym, oraz Pieczony Schab Z Farszem Z Jabłkiem, Cebulą I Suszoną Śliwką podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Dodaj żurawinę, usuń z ognia i pozostaw 1 godzinę, odcedź, zastrzegając płyn do namaczania i umieść w misce robota kuchennego.
Dodaj orzeszki piniowe, cynamon, goździki, brązowy cukier, cascabel w proszku i kilka łyżek płynu do namaczania. Pulse aż grubo posiekane, wyjąć do miski i mieszać w kolendrze.
Polędwicę umieścić na powierzchni roboczej i doprawić z obu stron solą i pieprzem do smaku.
Rozłóż cienką warstwę farszu na środku, złóż każdą stronę na nadzieniu, zawiąż sznurkiem rzeźniczym i lekko zanurz w mące.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozgrzać olej na patelni żaroodpornej do momentu palenia.
Polędwicę podsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do prawie ugotowania przez około 8 do 10 minut.
Wyjąć i pozostawić na 10 minut. Pokrój na 1-calowe kawałki.
Olej rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować do miękkości, około 8 do 10 minut.
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty.
Dodać bulion, koncentrat soku, przecier chipotle i pieprzu, zwiększyć ogień do wysokiej i gotować sos, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, około 15 do 20 minut.
SOS przecedzić do małego rondla i zagotować na wolnym ogniu.
Ubić masło i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczka wieprzowa w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, sangiovese o średniej budowie uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne taninowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować La Celia Pioneer Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![La Celia Pioneer Malbec]()
La Celia Pioneer Malbec
Finca La Celia Pioneer Malbec 2017 to atrakcyjne wino o aromatach świeżych i dojrzałych owoców, w doskonałej harmonii z delikatnością fiołków i nutami starzenia dębu. Bardzo dobry atak na podniebienie, z owocowym skupieniem, typowy dla Malbeca, podniebienie średnio jędrne, ale jednocześnie eleganckie. Jest to idealny Malbec do picia z argetyną rostbef z typowymi "empanadas".