Pieczona polędwica wołowa z sosem portowym
Polędwica pieczona z wołowiny i Porto gravy to sos, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 57g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga liścia laurowego, kilku gałązek tymianku, portu i kawałka oz-4LB 8oz walcowanej polędwicy wołowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Pieczone żeberko wołowe z Porto i sosem Stilton, Pieczony indyk z sosem portowym, oraz Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym.
Instrukcje
Na wołowinę wymieszaj czosnek, tymianek i oliwę z oliwek z odrobiną czarnego pieprzu. Przetrzyj wołowinę i pozostaw na co najmniej 1 godzinę, im dłużej, tym lepiej.
Piekarnik rozgrzać do 200C / 180C / gas 6, doprawić wołowinę solą i wstawić do pieczenia. Piecz w piekarniku przez 30 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180C / 160C wentylator / gaz 4 i gotuj przez 10-15 minut na 450g w zależności od tego, jak lubisz swoje mięso 10 minut na 450g daje rzadkie mięso, a 15 minut daje mięso, które jest gotowane przez.
Gdy wołowina jest gotowana, wyjmij ją z puszki do pieczenia i pozwól jej odpocząć w ciepłym miejscu, luźno owiniętym folią, przez 30 minut.
Wylać i zarezerwować wszelkie soki spoczynkowe.
Aby zrobić sos, umieść puszki do pieczenia na dużym ogniu z czosnkiem, bay i tymiankiem. Splash w porcie, zeskrobać drewnianą łyżką, aby poluzować wszelkie zanieczyszczenia z puszki i bańki, aż prawie całkowicie zredukowane.
Wlać czerwone Wino i zmniejszyć o trzy czwarte przed dodaniem wywaru. Zagotować i doprawić do smaku.
Wlać reserved soki spoczynkowe z powrotem do puszki. Na koniec przelać sos przez sito do ciepłego dzbanka. Mięso pokroić i podawać z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.