Pieczona polędwica wołowa z sosem portowym

Pieczona polędwica wołowa z sosem portowym
Polędwica pieczona z wołowiny i Porto gravy to sos, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 57g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga liścia laurowego, kilku gałązek tymianku, portu i kawałka oz-4LB 8oz walcowanej polędwicy wołowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Pieczone żeberko wołowe z Porto i sosem Stilton, Pieczony indyk z sosem portowym, oraz Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym.

Instrukcje

1
Na wołowinę wymieszaj czosnek, tymianek i oliwę z oliwek z odrobiną czarnego pieprzu. Przetrzyj wołowinę i pozostaw na co najmniej 1 godzinę, im dłużej, tym lepiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Piekarnik rozgrzać do 200C / 180C / gas 6, doprawić wołowinę solą i wstawić do pieczenia. Piecz w piekarniku przez 30 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180C / 160C wentylator / gaz 4 i gotuj przez 10-15 minut na 450g w zależności od tego, jak lubisz swoje mięso 10 minut na 450g daje rzadkie mięso, a 15 minut daje mięso, które jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Gdy wołowina jest gotowana, wyjmij ją z puszki do pieczenia i pozwól jej odpocząć w ciepłym miejscu, luźno owiniętym folią, przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Wylać i zarezerwować wszelkie soki spoczynkowe.
5
Aby zrobić sos, umieść puszki do pieczenia na dużym ogniu z czosnkiem, bay i tymiankiem. Splash w porcie, zeskrobać drewnianą łyżką, aby poluzować wszelkie zanieczyszczenia z puszki i bańki, aż prawie całkowicie zredukowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Wlać czerwone Wino i zmniejszyć o trzy czwarte przed dodaniem wywaru. Zagotować i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Wlać reserved soki spoczynkowe z powrotem do puszki. Na koniec przelać sos przez sito do ciepłego dzbanka. Mięso pokroić i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Rodzaje PotrawSos
Magazyn