Pieczona pierś z kaczki z wiśniami i sosem porto
Pieczona pierś z kaczki z wiśniami i sosem porto to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 329 kalorii, 30g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz tawny port, wiśnie, jedną 12-do 16-uncjową połowę piersi kaczki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona pierś z kaczki z sosem Ruby Port, Pierś z kaczki z sosem z czerwonej porzeczki i Porto, oraz Boska Pierś Z Kaczki Bez Kości Z Sosem Z Wina Porto.
Instrukcje
Połówki piersi kaczki umieścić pomiędzy 2 arkuszami folii. Funt lekko do parzystejgrubość (około 1/2 do 3/4 cala). Discardplastic wrap. Używając ostrego noża, skin score W 3/4-calowy wzór diamentu (nie tnij intoflesh). DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej.Kryj się i wyluzuj.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużym ciężkimkillet na średnim ogniu.
Dodać kaczkę, skórka w dół, na patelni i gotować, aż skóra jestbrowned i chrupiące, o 5 protokół. Turnduck piersi nad, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż rumiane i gotowane todesired doneness, o 4 minut dłużej dla małych piersi i 8 minut dłużej dla largebreast dla średnio-rzadkie.
Przenieś na powierzchnię roboczą, namiot z folią, aby utrzymać ciepło i pozostawić 10 minut.
Tymczasem wylać wszystkie, ale 2 łyżkipodstawy z patelni.
Dodaj szalotkę do patelnii mieszać na średnim ogniu 30 sekund.
Addbroth, cherries, Port, and honey. Zwiększenie ogrzania do wysokiej i gotować, aż sos jest zmniejszona toglaze, często mieszając, o 3 protokół.
Whiskin 1 łyżka zimnego masła. SOS doprawić solą i pieprzem.
Kaczka cienko pokrojona. Plastry wentylatora na płytach. Łyżka sosu i podawać.
Z kaczką wlej czerwoną nutę z hiszpańskiego Riojaregionu. Lubimy Viña Santurnia 2005crianza Rioja ($13), który ma czarne cherryflavors i dymne nuty.