Pieczona Pergaminowo noga jagnięcina z czosnkiem i ziołami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj powoli pieczonej pergaminowej nogi jagnięciny z czosnkiem i ziołami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 49g białka, oraz 23G tłuszczu. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest super. Podobne przepisy to Wolno pieczona, owinięta papierem noga jagnięciny z magazynu Olive Magazine April, Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem, oraz Powoli pieczone zioła i czosnek jagnięce Shanks.
Instrukcje
Ułóż kilka dużych arkuszy papieru pergaminowego na powierzchni roboczej. Ustaw nogę jagnięciny na pergaminie i pokrój małe szczeliny na całym mięsie nogi. Nestle czosnek i rozmaryn w szczelinach, pozwalając rozmaryn wystają trochę, studding mięsa.
Wymieszać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i sok z cytryny w małej misce i natrzeć ją na całej jagnięciny. Doprawić, obficie, solą i pieprzem, do smaku, następnie natrzeć jagnięcinę tymiankiem i natką pietruszki. Przykryj nogę innym arkuszem pergaminu i przynieś dolne kawałki, aby spotkać się z górnym kawałkiem, tworząc pakiet. Zabezpieczyć sznurkiem kuchennym i marynować w lodówce przez 3 do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Umieścić jagnięcinę na patelni do pieczenia i odpocząć kości nogi na 1 rogu patelni, aby osiąść soki pod nogą, jak piecze. Jagnięcinę pieczemy przez 3 godziny, następnie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 1/2 godziny. Rozpakuj i pokrój 2/3 mięsa. Ułóż jagnięcinę na półmisku i łyżkę soków na patelni na plastry. Po usunięciu piekarnika przełącznik baranka do 375 stopni F do pieczenia innych Make-ahead posiłki, takie jak nadziewane papryki z jagnięciną i bakłażanem.
Podajemy pieczoną jagnięcinę z sosem miętowym, prażonymi pomidorami i szparagami.
Po głównym posiłku jest rzeźbione, pokroić resztę mięsa na 1/2-calowe plastry. Przykryć i przechowywać w lodówce.