Pieczona noga jagnięcina z sosem suszono-wiśniowym

Pieczona noga jagnięcina z sosem suszono-wiśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego udka jagnięcego z suszonym sosem wiśniowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, rozmaryn, półboneless nogi jagnięciny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Noga jagnięca z sosem suszono-wiśniowym, Pieczona Kaczka Z Suszonym Sosem Wiśniowym, oraz Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do średniej patelni. Cebulę, czosnek i marchew rozsypać wokół mięsa i smażyć przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 325 i piecz jagnięcinę, aż termometr natychmiastowy włożony do najgrubszej części mięsa zarejestruje 120, około 1,5 godziny. Zostaw włączony piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Za pomocą pędzla do ciasta lub łyżki rozprowadzić musztardę na całym mięsie. W małej misce, połączyć mielony rozmaryn z tymiankiem i 1 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Mieszankę ziołową pokleić na całą jagnięcinę i piec 10 minut dłużej lub do momentu, gdy w najgrubszą część mięsa włożony zostanie termometr do odczytu 13
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Przełożyć warzywa do miski i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Tymczasem, rozgrzać patelnię medium aż bardzo gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Posypać cukier na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż karmelizowane, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodaj verjus i gotować przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
VerjusVerjus
9
Dodać Syrah i gotować, potrząsając patelnię często, aż cukier rozpuszcza się i wino jest zmniejszona o połowę, o 10 protokół. Wymieszać w demiglace, czas i gałązki rozmarynu i gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać suszone wiśnie i dusić na małym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół. Doprawić lekko solą i pieprzem. Wyrzucić gałązkę rozmarynu i przełożyć sos do rozgrzanego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
11
Wyrzucić sznurek kuchenny i grubo pokroić pieczeń.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
12
Przełożyć na talerz, ułożyć warzywa wokół jagnięciny i podawać z sosem suszono-wiśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia73
Magazyn