Pieczona noga jagnięcina z sosem suszono-wiśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego udka jagnięcego z suszonym sosem wiśniowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, rozmaryn, półboneless nogi jagnięciny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Noga jagnięca z sosem suszono-wiśniowym, Pieczona Kaczka Z Suszonym Sosem Wiśniowym, oraz Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do średniej patelni. Cebulę, czosnek i marchew rozsypać wokół mięsa i smażyć przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 325 i piecz jagnięcinę, aż termometr natychmiastowy włożony do najgrubszej części mięsa zarejestruje 120, około 1,5 godziny. Zostaw włączony piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Za pomocą pędzla do ciasta lub łyżki rozprowadzić musztardę na całym mięsie. W małej misce, połączyć mielony rozmaryn z tymiankiem i 1 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Mieszankę ziołową pokleić na całą jagnięcinę i piec 10 minut dłużej lub do momentu, gdy w najgrubszą część mięsa włożony zostanie termometr do odczytu 13
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Przełożyć warzywa do miski i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Tymczasem, rozgrzać patelnię medium aż bardzo gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Posypać cukier na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż karmelizowane, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj verjus i gotować przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Verjus
9
Dodać Syrah i gotować, potrząsając patelnię często, aż cukier rozpuszcza się i wino jest zmniejszona o połowę, o 10 protokół. Wymieszać w demiglace, czas i gałązki rozmarynu i gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Dodać suszone wiśnie i dusić na małym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół. Doprawić lekko solą i pieprzem. Wyrzucić gałązkę rozmarynu i przełożyć sos do rozgrzanego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Wiśnie Suszone
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS Łódź
11
Wyrzucić sznurek kuchenny i grubo pokroić pieczeń.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
12
Przełożyć na talerz, ułożyć warzywa wokół jagnięciny i podawać z sosem suszono-wiśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)