Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pieczona miecznik à la Niçoise może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 503 kalorie, 39g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny kliny, cebula, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczona miecznik z sosem z czerwonej papryki, Toasty Niçoise, oraz Sałatka Nicoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś 12 szklanek wody do wrzenia w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać jęczmień. Przykryj garnek; zmniejsz ciepło do średniego. Dusić, aż jęczmień będzie miękki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać werty fasolki; gotować do miękkości, o 5 protokół.
Wymieszaj pomidory, oliwki, cebulę,1/3 szklanki oleju, sok z cytryny, tymianek i skórkę z cytryny. (Jęczmień można zrobić 2 godziny wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Skórka Z Cytryny
Pomidor
Jęczmień
Oliwki
Cebula
Tymianek
Olej Do Smażenia
7
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
8
Ubić 1/2 szklanki oleju i czosnku w misce. Włączyć ryby w mieszaninie oleju; podzielić ryby między 2 obramowane blachy do pieczenia. Wrzucić paprykę w mieszaninie oleju; podzielić między blach do pieczenia.
Umieść 1 patelnię w brojlerze 3 minuty. Odwróć rybę; broil, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku i papryka zaczyna czernieć, o 2 minuty dłużej. Powtórzyć z pozostałą rybą i papryką. Sałatkę jęczmienną podzielić między talerze. Wierzch z rybą i papryką i skropić sokami z patelni.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.