Pieczona miecznik à la Niçoise

Pieczona miecznik à la Niçoise
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pieczona miecznik à la Niçoise może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 503 kalorie, 39g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny kliny, cebula, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczona miecznik z sosem z czerwonej papryki, Toasty Niçoise, oraz Sałatka Nicoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś 12 szklanek wody do wrzenia w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać jęczmień. Przykryj garnek; zmniejsz ciepło do średniego. Dusić, aż jęczmień będzie miękki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać werty fasolki; gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
4
Drenaż.
5
Umieścić mieszaninę w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wymieszaj pomidory, oliwki, cebulę,1/3 szklanki oleju, sok z cytryny, tymianek i skórkę z cytryny. (Jęczmień można zrobić 2 godziny wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
PomidorPomidor
JęczmieńJęczmień
OliwkiOliwki
CebulaCebula
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
8
Ubić 1/2 szklanki oleju i czosnku w misce. Włączyć ryby w mieszaninie oleju; podzielić ryby między 2 obramowane blachy do pieczenia. Wrzucić paprykę w mieszaninie oleju; podzielić między blach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Pozostałą oliwę z miski skropić rybą i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
11
Umieść 1 patelnię w brojlerze 3 minuty. Odwróć rybę; broil, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku i papryka zaczyna czernieć, o 2 minuty dłużej. Powtórzyć z pozostałą rybą i papryką. Sałatkę jęczmienną podzielić między talerze. Wierzch z rybą i papryką i skropić sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
JęczmieńJęczmień
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
PatelniaPatelnia
12
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia57
Magazyn