Pieczona marchewka z pesto z marchwi
Pieczona marchewka z pesto z marchwi to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, parmezan, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczone brokuły i marchewki z pesto z marchwi, Pieczona marchewka z pesto z marchwi i Burratą, oraz Pieczona marchewka i pomidorki koktajlowe z sosem pesto z marchewki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. przyciąć wierzchołki marchewki, pozostawiając niektóre łodygi dołączone. Odmierz 2 filiżanki blaty z marchwi i odstaw na bok; zastrzegamy wszelkie pozostałe blaty z marchwi do innego użytku.
Na obraną blachę do pieczenia wrzucić marchewkę i olej roślinny; doprawić solą i pieprzem. Piecz, rzucając od czasu do czasu, aż marchew będzie złotobrązowa i miękka, 25-35 minut.
Pulsuj czosnek i orzechy w robocie kuchennym, aż powstanie Gruba pasta.
Dodaj bazylii, parmezan, i zastrzeżone blaty marchew; proces aż do grubej formy purée.
Dodać oliwę z oliwek i pulsować do połączenia; doprawić solą i pieprzem.
Podawać marchewkę z pesto.
DO AHEAD: Pesto może być wykonane 1 dzień wcześniej. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię; schłodzić. Marchew można prażyć 4 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.