Pieczona Kabaczek ze szpinakiem i Gruyère
Pieczony Squash ze szpinakiem i Gruyère może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis ma 272 kalorie, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Acorn squash, sól i świeżo zmielony pieprz, ser gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Butternut Squash Noodle Turkey Bolognese faszerowane Acorn Squash z roztopionym Gruyere: dwa sposoby, Dip Szpinakowy Z Pieczoną Dynią Butternut Squash, oraz Sałatka pieczona z dyni i szpinakiem.
Instrukcje
Squasha opłukać i pokroić wzdłuż na pół; zgarnąć i wyrzucić nasiona.
Miejsce połówki squasha, wyciąć stronę w dół, w 10-przez 15-calowy patelni.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż squash będzie po prostu miękki po przekłuciu, 25 do 30 minut.
Tymczasem wycisnąć wilgoć ze szpinaku. W misce wymieszaj szpinak, 3/4 szklanki sera i orzechy włoskie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Szczypcami lub szpatułką, przekręć połówki squasha i łyżkę mieszanki szpinaku równo do zagłębień.
Posypać równo pozostałym 1/4 szklanki sera. Powrót squash do piekarnika i piec, aż ser topi się i nadzienie jest gorące w środku, 15 do 20 minut.