Pieczona Kabaczek z sosem balsamicznym i jabłkami
Pieczony Squash z sosem balsamicznym i jabłkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 178 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, brązowy cukier, złote pyszne jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest spektakularne. Spróbuj Pieczona Kabaczek Z Sosem Balsamicznym I Jabłkami, Pieczone dyni i sos balsamiczny do makaronu( i więcej), oraz Pieczona kabaczka i kasztany z pestkami granatu i sosem balsamicznym z klonu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. pokroić mały kawałeczek ze skórki każdej połowy squasha, tak aby leżały płasko. Kuchenka mikrofalowa na wysokiej w acovered miski, aż ciało zaczyna mięknąć, 2 minuty. Delikatnie dusić imbir, ocet i cukier w małym rondlu na średnim ogniu, aż płyn spadnie przez 1/3, 8 do 10 minut.
Wyjąć z podgrzewaniai odstawić. Linia 2 duże arkusze do pieczenia z folią i powłoką w sprayu do gotowania.
Placesquash połówki skóry w dół na bakingsheets. Ułóż plasterki jabłek w wnęcekażda połowa.
Piec, aż jabłka zmiękną, 25minutes.
Wyjąć squash z piekarnika, skropić sosem balsamicznym, powrót tooven i piec, aż jabłka brązowy, 5 do 6minutes.
Każdą squasha pokroić na ćwiartki i przenieść na półmisek z dodatkowymi sokami.
Posypać cherriesai podawać natychmiast.