Pieczona jagnięcina z warzywami korzeniowymi zajmuje około 3 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji z 727 kalorii, 54g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za $4.95 za porcję, ten przepis okładki 54% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka pochrzynu, grubej soli, buraków i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 47 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 98%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz jagnięcy z warzywami korzeniowymi, Duszona Łopatka Jagnięca Z Warzywami Korzeniowymi, oraz Duszone kotlety jagnięce z warzywami korzeniowymi.
Instrukcje
1
Pozostaw udziec jagnięcy w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Jagnięca
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Umieść ruszt piekarnika w dolnej jednej trzeciej piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
W małej misce ubij czosnek, pieprz, płatki czerwonej papryki, liść laurowy, rozmaryn, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, ocet i miód. Natrzyj miksturę na jagnięcinę, a następnie dopraw 2 łyżkami grubej soli. Odłóż na bok.
Umieść marchewki, ziemniaki, buraki, pochrzyn i rzepę na dużej brytfannie. Wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek i szczyptą soli. Ułóż przyprawioną udziec jagnięcy na wierzchu warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Jagnięca
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Ziemniak
Marchew
Rzepa
Burak
Sól
Pochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Piecz jagnięcinę w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F (165 stopni C). Kontynuuj pieczenie do pożądanego stopnia wysmażenia, około 90 minut dłużej dla średnio wysmażonych. Termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka powinien odczytywać 130 stopni F (54 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
7
Pozostaw udziec jagnięcy na desce do krojenia, nasączonej folią aluminiową, na 30 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Deska Do Krojenia
8
Umieść warzywa na półmisku do serwowania i przykryj folią aluminiową, aby były ciepłe, aż będą gotowe do podania.