Pieczona jagnięcina z warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej jagnięciny z warzywami. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 44g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 16,22 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz marchewkę, Baranek, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Pieczona w ziołach noga jagnięca z warzywami i Jus, Wolno pieczona noga jagnięcina z warzywami wiosennymi, oraz Herbed kotlety jagnięce z pieczonych warzyw.
Instrukcje
Zrobić 1-calowe Głębokie kawałki w jagnięcinę. Przekłuć pieczeń w odstępach od 1 do 2 cali, za pomocą małego noża do parowania. Włóż plasterek czosnku do każdego cięcia.
Jagnięcinę posypać 1 łyżeczką soli, pieprzu i tymianku; umieścić na patelni.
Miejsce w piekarniku 450. Natychmiast zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 i piec 40 minut.
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu; dodać szalotki i mielony czosnek, i saute 2 do 3 protokół.
Dodać grzyby i pozostałe 1/4 łyżeczki soli; saute do miękkości i cieczy odparowuje.
Wyjąć z patelni i odstawić.
Odetnij wierzchołki marchwi, pozostawiając 1 cal przymocowany do marchwi; skrobać marchewki.
Dodać marchew, cebulę i rzepy na patelni; piec 40 więcej minut lub aż warzywa będą miękkie i termometr mięso włożone do najgrubszej części jagnięciny rejestruje 145 lub do pożądanego stopnia doneness.
Usunąć jagnięcinę i warzywa z patelni, zastrzegając kapiele.
Rezerwa 1/4 szklanki bulionu z kurczaka.
Dodaj zastrzeżone kapanie, pozostały bulion, pory, i strąki grochu do mieszaniny grzybów na patelni; gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 do 6 protokół.
Mąkę uniwersalną wymieszać w 1/4 szklanki bulionu z kurczaka; stopniowo mieszać do mieszanki grzybowej. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa.
Podawać z jagnięciną i warzywami.