Pieczona gęś z sosem porzeczkowym
Pieczona gęś z sosem porzeczkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.91 za porcję. Jedna porcja zawiera 1863 kalorie, 82g białka, oraz 172g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ubraną Gęś, SOS porzeczkowy, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć porzeczkę, można podążać tym daniem głównym z Ciasto Z Czerwoną Porzeczką jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczona Gęś Z Sosem Jałowcowym, Przyprawiona pieczona gęś z sosem z patelni suszonych owoców, oraz Pieczona wieprzowina z sosem porzeczkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć luźny tłuszcz z jamy gęsi.
Usunąć podroby i szyję; rezerwy na inne zastosowania. W razie potrzeby odetnij skrzydła tuż poniżej łokcia. Gęś dokładnie opłukać zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi. Za pomocą igły kratownicowej lub ostrego szpikulca nakłuć skórę na całej powierzchni, zwłaszcza wokół dolnej części piersi i ud, trzymając igłę prawie równolegle do gęsi, aby uniknąć przekłucia mięsa.
Dodaj wodę do wysokiego garnka, wypełniając dwie trzecie pełne; doprowadzić do wrzenia toczenia. Delikatnie opuść Gęś do wrzącej wody, koniec szyi w dół; gotuj 1 do 2 minut lub aż pojawi się" gęsia skórka".
Usuń gęś i powtórz procedurę, zanurzając koniec gęsiego ogona w dół.
Odcedzić; osuszyć Gęś ręcznikami papierowymi.
Umieścić Gęś, piersi bok do góry, na stojaku w patelni brojlerów. Przechowywać w lodówce, 24 do 48 godzin. (Im dłużej suszysz gęś na powietrzu, tym chrupiąca skóra będzie po upieczeniu).
Połącz sól i pieprz. Przetrzyj całą gęś i wewnętrzną jamę.
Umieścić pomarańczę i dalej 3 składniki w jamie ciała gęsi.
Gęś, od strony piersi w dół, umieścić na lekko nasmarowanym stelażu w patelni do pieczenia. Piecz w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny.
Odcedzić i wyrzucić tłuszcz z patelni. Powrót Gęś, piersi bok do góry, do stelażu na patelni; pieczeń 1 1/2 godziny. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 400 i piec jeszcze 15 minut lub aż skóra będzie bardzo chrupka i termometr włożony do uda 18
Odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Podawać z sosem porzeczkowym.