Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina

Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej gęsi z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 10,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 112g białka, 231g tłuszczu, oraz w sumie 2632 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz seler, Gęś oneâ, łodyga selera i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym, Pieczona gęś z pikantnym farszem czosnkowym, oraz Brandied-Śliwka Clafouti dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj Gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
2
Wyciągnij podroby z jamy. Schłodzić wątróbkę do użycia w farszu i odstawić Pozostałe podroby na bulion. Oderwij wszelkie luźne osady tłuszczu z wnętrza otworów wnękowych. Za pomocą noża odetnij i zarezerwuj dwie długie skrajne części każdego skrzydła, pozostawiając tylko sekcję najbliższą piersi. Następnie nożem do parkowania nakłuj dziury w skórze wokół ud, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Na koniec Gęś obficie przyprawiamy do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Ustawić na stojaku na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Gęś CałaGęś Cała
WątrobaWątroba
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Zrobić bulion i zacząć farsz
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
Za pomocą tasaka posiekaj szyję i skrzydła na 4-calowe sekcje. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
CleaverCleaver
5
Rozgrzać olej w garnku zupy 5-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodaj szyję, skrzydła i podroby (z wyjątkiem wątroby). Gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
7
Dodać cebulę, marchew, seler, tymianek i liść laurowy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Dodać 1 litr wody i niewielką szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować delikatnie przez 2 godziny. Odcedzić, odrzucając ciała stałe i schłodzić do temperatury pokojowej przed schłodzeniem. Powinieneś mieć 1-1/3 do 1-3 / 4 szklanek bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Połączyć suszone śliwki i brandy do farszu w małej misce, przykryć, i strome na noc. Kostki chleba układamy na blasze do pieczenia i odstawiamy, odsłonięte, do wyschnięcia na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
10
Steam The goose
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
11
Umieść bok piersi gęsi na stojaku w kształcie litery V w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia o bokach co najmniej 3 cali. Ustaw patelnię na górze pieca nad największym palnikiem i dodaj około 1 cala wody. Przykryj szczelnie patelnię folią o dużej wytrzymałości (lub kopulastą pokrywą, jeśli używasz krytej palarni). Doprowadzić do wrzenia i obniżyć ciepło tak woda po prostu simmers. Gęś na parze przez 40 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj płyn, aby upewnić się, że nie odparował i w razie potrzeby dodaj gorącą wodę. Wyłącz ogrzewanie i odkryj patelnię, uważając na parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
12
Wyjmij gęś i stelaż z patelni i odstaw na 20 do 30 minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Zrobić farsz i upiec gęś
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
14
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzać piekarnik do 163°. łyżka 2 Tbs. wytopiony tłuszcz gęsi z płynu do gotowania na parze w patelni (zastrzegając resztę) i umieścić go na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
15
Dodać wątróbkę gęsią i podsmażyć, obracając kilka razy, aż brązowieje i czuje sprężysty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka GęsiaWątróbka Gęsia
16
Przenieść do deski do krojenia do ostygnięcia. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać seler, cebula, czosnek, tymianek, i 1/2 tsp. każda sól i pieprz. Wymieszać, przykryć i zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
17
Przełożyć warzywa do dużej miski. Wymieszać w kostkach chleba, namoczone śliwki, natkę pietruszki, skórkę pomarańczową i cytrynową oraz 1/2 łyżeczki. sól. Posiekaj wątrobę i dodaj ją do miski. Sprawdź Gęś pod kątem piór lub piór, które najczęściej znajdują się wokół nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
śliwkiśliwki
Gęś CałaGęś Cała
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
WątrobaWątroba
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
18
Usunąć wszelkie za pomocą silnej pincety lub szczypiec. Za pomocą dużej łyżki luźno wypełnij dużą jamę gęsi farszem. Jeśli jest jakieś resztki farszu, użyj go do wypełnienia mniejszej jamy szyi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
19
Wlać płyn do gotowania na parze z patelni do czystego naczynia i pozostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. Gdy ciecz i tłuszcz są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, łyżka tłuszczu off, odstawić 2 Tbs. na sos, a resztę zachować do gotowania; wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
20
Zwróć stojak do pieczenia i gęś na patelnię do pieczenia. Piecz przez 1-1 / 2 godzin, a następnie obracaj patelnię, aby uzyskać równomierne gotowanie. Kontynuuj pieczenie, aż mięso na podudziach będzie bardzo miękkie po naciśnięciu, 1/2 do 1 godziny więcej. Można również sprawdzić, czy udo (w pobliżu stawu) wynosi od 79° do180, a farsz co najmniej165.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
21
Wyjąć gęś z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
22
Ustaw gęś w miejscu wolnym od przeciągów, aby odpocząć przez 20 do 45 minut. Jeśli kuchnia jest chłodna, namiot ptaka luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
23
Zrobić sos
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
24
Wylać tłuszcz z patelni, uważając, aby zostawić za sobą wszystkie smaczne kapieli z patelni. Ustaw patelnię na średnim ogniu na największym palniku i dodaj wino, mieszając i skrobając drewnianą łyżką, aby poluzować wszystkie kapiele z patelni. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o około połowę, często mieszając, około 3 minut. Zawartość patelni do pieczenia zeskrobać na sitko ustawione nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
25
W średnim rondlu na średnim ogniu, podgrzać 2 Tbs. zarezerwowany gęsi tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
26
Ubić mąkę i kontynuować ubijanie przez około 1 minutę. Powoli ubijaj płyn z patelni, a następnie ubijaj bulion. Dusić, ubijając często, aż zgęstnieje i pełne smaku, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
27
Ubij galaretkę, aż się rozpuści. Doprawić do smaku solą i pieprzem, i zachować ciepło podczas rzeźbienia gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Gęś CałaGęś Cała
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
28
Gęś i farsz podawać z sosem z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
29
Propozycje Drinków
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki
30
Do picia: spróbuj Juan Gil Monastrell 2006 ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
MourvedreMourvedre
1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki
31
z Jumilla w Hiszpanii. Jego pikantny i pikantny, z głębokimi warstwami cassis i długim finiszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme De CassisCreme De Cassis
1
Kalorie
1
940, tłuszcz
2
59, Kalorie Tłuszczowe
1
530, Tłuszcze Nasycone
2
18, białko
3
68, Tłuszcz Jednonienasycony
4
27, węglowodany
5
780, Cholesterol
6
235, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
28, Tłuszcz Wielonienasycony
2
7, sód
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia88
Magazyn