Pieczona fasolka szparagowa z cebulą i orzechami włoskimi

Pieczona fasolka szparagowa z cebulą i orzechami włoskimi to przystawka, która służy 4. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 160 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz fasolkę szparagową, cebulę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa z karmelizowaną cebulą i orzechami włoskimi, fasolka szparagowa z brązowym cukrem z karmelizowaną cebulą, żurawiną, orzechami włoskimi i kozim serem, oraz Pieczona fasolka szparagowa z orzechami włoskimi i rozmarynem.
Instrukcje
Umieść stojak w pozycji środkowej, Rozgrzej piekarnik do 232°. Ułóż patelnię z folią aluminiową lub Silpatem.
Rozłóż fasolę i cebulę na blasze do pieczenia.
Skrop fasolę oliwą z oliwek i użyj rąk, aby równomiernie pokryć fasolę.
Fasolę posypać 1/2 łyżeczki soli, wrzucić do herbu i rozprowadzić w równej warstwie.
Piec w temperaturze 450 ° F przez 10 minut.
Dodać mieszankę czosnku miód balsamiczny: podczas pieczenia fasoli, połączyć ocet balsamiczny, miód, tymianek i plastry czosnku w małej misce.
Fasolę posmarować mieszanką miodu balsamicznego, powrócić do piekarnika: po upieczeniu fasoli i cebuli przez 10 minut wyjąć z piekarnika.
Skropić mieszankę miodu balsamicznego na fasoli i cebuli; użyj szczypiec do płaszcza równomiernie.
Włożyć z powrotem do piekarnika i nadal piec, aż cebula i fasola są ciemnobrązowe w miejscach i fasola zaczęły się kurczyć, o 12-15 minut dłużej.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć do naczynia, posypać prażonymi posiekanymi orzechami włoskimi i podawać.