Pieczona dynia z cytryną, smażoną zielenią i tostowym sosem z kminku

Pieczona dynia z cytryną, smażoną zielenią i tostowym sosem z kminku wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 144 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka crème fraîche, cebula, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczona dynia maślana na Farro i ciecierzycy z sosem jogurtowym z kminku, Sałatka z kalafiora z ciecierzycą, kapustą dla niemowląt, kminkiem, cytryną i prażoną kaszą gryczaną {wegańska + bezglutenowa}, oraz Sałatka z pieczonej dyni z kminkiem z kremowym sosem kolendrowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 425 ° F / 220°C.
Dynię przekładamy na patelnię z cebulą i szałwią. Doprawić i zalać oliwą z oliwek. Gotować przez około 30 minut, lub do momentu, gdy dynia będzie miękka.
Podczas gdy dynia jest gotowanie, zrobić opatrunek. Na małej patelni na średnim ogniu grzać nasiona kminku. To powinno zająć tylko minutę, a będziesz wiedział, że jest gotowy, gdy zmierzch kminku unosi się wokół twojej kuchni. Ostudzić przez minutę, następnie wycisnąć sok z cytryny na patelnię i dodać oliwę z oliwek. Włóż to do dzbanka lub czegoś innego i pozostaw na bok, mieszając w crème fraîche tuż przed podaniem.
Teraz Zieloni. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i czosnek. Wrzucić warzywa i gotować do miękkości, 5 do 10 protokół.
Wyjmij dynię z piekarnika.
Włóż zieleninę na talerz, wierzch z dynią i przykryj opatrunkiem.
Przepisy Sophie Dahl. Przedruk za zgodą bardzo lubi żywności: rok w przepisach przez Sophie Dahl, © 201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Sophie Dahl rozpoczęła karierę jako modelka, ale pisanie zawsze było jej pierwszą miłością. W 2003 roku napisała ilustrowaną nowelę "the Man with the Dancing Eyes", która stała się bestsellerem Times. Następnie ukazała się powieść "Playing with the Grown-Ups", opublikowana ku powszechnemu uwielbieniu przez Bloomsbury w 200
Dahl jest redaktorem naczelnym brytyjskiego Vogue ' a. Pisała także m.in. dla us Vogue, Waitrose Food Illustrated magazine, The Observer, The Guardian i The Saturday Times Magazine.Oddana jedząca i gotująca, napisała książkę opisującą jej nieszczęścia z jedzeniem, zmysłowe rozkosze Panny Dahl, wydaną przez Harpera
Collins w 2009 roku, co było jej drugim bestsellerem. Po sukcesie Voluptuous Delights, Dahl napisał i przedstawił popularny sześcioczęściowy serial kulinarny BBC2, Delicious Miss Dahl, który był emitowany w wielu krajach na całym świecie.Dahl mieszka w Anglii, gdzie kontynuuje pracę nad dziennikarstwem, fikcją i pieczeniem.