Pieczona czerwona papryka z sosem Tonnato
Pieczona czerwona papryka z sosem Tonnato może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 14g białka, oraz 25 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka kaparów, sól i pieprz, tuńczyk, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, SOS Tonnato, oraz Kurczak smażony w sosie Tonnato dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. Natrzeć paprykę z 1 łyżką oliwy z oliwek i grill, aż zwęglone na całym i zmiękł, obracając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Przenieść paprykę do miski, przykryć folią i ostudzić. Paprykę obrać, pokroić w ćwiartki i posadzić.
Tymczasem w robocie kuchennym połącz 2 łyżki oliwy z oliwek z majonezem, tuńczykiem, sokiem z cytryny, 2 łyżeczkami kaparów i 8 anchois. Puree, aż sos tonnato będzie gładki.
Na dużym talerzu rozprowadzić sos tonnato i ułożyć na nim pieczoną paprykę.
Udekoruj pozostałymi 2 łyżeczkami kaparów i 8 anchois. Doprawić lekko solą i pieprzem i skropić pozostałymi 3 łyżkami oliwy z oliwek.
Udekorować natką pietruszki i podawać z chrupiącym chlebem.