Pieczeń z żurawiną
Pieczeń z żurawiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 546 kalorii, 28g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pomarańczę, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Pieczeń wieprzowa z żurawiną.
Instrukcje
Umieść masło lub olej w zapiekance lub patelni, które mogą być później pokryte i włączyć ciepło do średniej-wysokiej.
Połóż cukier na talerzu i zagłębiaj w nim wszystkie powierzchnie mięsa; zachowaj pozostały cukier. Kiedy piana maślana ustąpi lub olej jest gorący, brązowo mięso ze wszystkich stron, przyprawiając je solą i pieprzem, gdy brązowieje.
Gdy mięso będzie ładnie rumiane, dodaj ocet i gotuj przez minutę, mieszając, następnie dodaj żurawinę i pozostały cukier i wymieszaj. Zdjąć skórkę z pomarańczy (można to zrobić w szerokich paskach, z małym nożem lub obieraczką do warzyw)i dodać go do garnka; sok pomarańczowy i dodać sok również, wraz ze szczyptą cayenne. Włącz ciepło do niskiego i przykryć; mieszanina powinna bąbelkować, ale nie wściekle.
Gotować, obracając mięso i mieszając przez około 1 godzinę, lub do temperatury wewnętrznej 125 ° F do 54° (średnio rzadkie); można gotować dłużej, jeśli chcesz.
Kiedy mięso jest gotowe, smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. Wyłączyć ogień i niech pieczeń reszta na kilka minut, a następnie pokroić i podawać, z sosem.
Uwaga na pieczenie garnków, gulasze i inne dania z duszonej wołowiny
Pieczeń garnkowa i jej pochodne są prawdziwymi bezmózgowcami: ponieważ są zawsze dobrze ugotowane, czas jest dość elastyczny, a ponieważ są gotowane w przykrytym garnku z płynem, ani źródło, ani poziom ciepła nie mają większego znaczenia.
Można gotować pieczeń na górze pieca lub w piekarniku, na bardzo małym ogniu, coś bardziej umiarkowane, a nawet dość wysokie. Można nawet gotować z wyprzedzeniem i podgrzać go, lub pokroić mięso przed gotowaniem i nazwać go gulasz wołowy.
Delikatne kawałki wołowiny, takie jak polędwica, a nawet polędwica, znacznie skrócą czas gotowania, ale nie wyprodukują tego samego bogatego, jedwabistego sosu stworzonego przez twardsze kawałki. Tak więc niedrogie cięcia, takie jak chuck i mostek, są najlepsze—i możesz użyć jednego z nich. Chuck staje się delikatniejszy trochę szybciej, ale jest grubszy; mostek staje się trochę bardziej suchy, ale SOS się tym zajmuje i pięknie się kroi.
Pamiętaj, że podczas brązowienia mięsa, krok zwany w każdym z poniższych przepisów, należy utrzymać wysoką temperaturę i nie poruszać mięso wokół. Dopiero wtedy, gdy wydaje się dobry i rumiany—naprawdę rumiany, nie tylko kolorowy—należy przejść do następnego kroku.
Najlepsze jest to, że smak pieczeń garnek jest nie więcej niż kwestia smaku; trudno się pomylić, tak długo, jak składniki, które go w garnku wszystkie odwołania do ciebie.
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.