Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, rozmaryn, marchew i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Instant Pot Chicken Pot Pie Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 149°. Przynieś Wino i figi do zagotowania w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Figi
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Wyjąć z ognia i odstawić, aż figi zmiękną, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Figi
3
Odcedzić figi, rezerwując Wino i figi osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Figi
Wino
4
Tymczasem rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wieprzowina
6
Dodać wieprzowinę do garnka i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Przełożyć wieprzowinę na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
8
Dodaj cebulę i marchew do tego samego garnka. Przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować, aż cebula będzie złoty kolor, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół. Wymieszać z rozmarynem i czosnkiem; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Marchew
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodaj bulion i zarezerwowane wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Wino
10
Powrót wieprzowiny do garnka, mięso stronie w dół. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć i przenieść do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
11
Piec, aż termometr włożony do środka pieczenia rejestry 66°, dodając figi w ciągu ostatnich 10 minut pieczenia, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
12
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść figi do małej miseczki. Namiot wieprzowina i figi z folią, aby utrzymać ciepło. Łyżka tłuszczu z powierzchni sosu. Doprowadzić sos do wrzenia. W średniej misce wymieszać masło i mąkę.