Pieczeń wieprzowa z zimowymi owocami i sosem porto
Pieczeń wieprzowa z zimowymi owocami i sosem porto to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 77g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Mieszanka schab pieczony, maranta, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczeń wieprzowa solona z sosem z Porto, Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie żurawinowo-portowym, oraz Schab pieczony faszerowany z sosem portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dusić morele, śliwki i Port w małym ciężkim rondlu, pod przykryciem, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
śliwki
Port
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić 10 minut.
3
Ugotować cebulę i szalotkę na maśle w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać jabłko i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jabłko będzie po prostu miękkie, o 5 protokół. Wymieszać z mieszaniną moreli i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Morela
Do Konserwowania,
1
Rozgrzej piekarnik do 260° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Zrób kieszeń w środku pieczenia, wykonując poziome 1 1/2-cala szerokości pokroić na 1 koniec pieczenia z długim cienkim nożem, powtarzając od przeciwnego końca tak kieszeń biegnie przez całą drogę. Następnie wykonaj pionowe cięcie przez środek (tworząc krzyż), aby poszerzyć kieszeń. 1 szklankę farszu wepchnąć do kieszeni za pomocą drewnianej łyżki o długiej rękojeści (może być konieczne napychanie z obu stron, jeśli pieczeń jest długa). Pozostały farsz do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Nóż
3
Doprawić 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i włożyć do dużej ognioodpornej patelni. Owinąć boczkiem, między żebrami, końcówki schować pod pieczeniem. Pieczeń wieprzowa 20 minut, następnie zmniejszyć piekarnik do 163° i pieczenia, aż termometr natychmiastowy odczyt włożony 2 cale do środka pieczenia (nie dotykać kości lub farszu) rejestry 155 ° F, 1 1/4 do 1 1/2 godzin ogółem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wieprzowa
Farsz
Pieprz
Boczek
Kości
Sól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Piekarnik
4
Przenieść pieczeń do deski do krojenia, zastrzegając patelni i odstawić, luźno pokryte folią, 15 do 20 protokół. (Temperatura mięsa wzrośnie do około 160 ° F; mięso będzie lekko różowe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Aluminiowa
Patelnia
1
Odtłuszczone tłuszcz z kapiących patelni i rezerwy 1 1/2 łyżki tłuszczu. Okrakiem patelni przez 2 palniki i dodać Port do kapieli, a następnie deglaze patelni przez gotowanie na dużym ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 1 minutę. Odcedzić soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając ciała stałe.
Gotować szalotkę w zastrzeżonym tłuszczu w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać soki z patelni, 1 1/4 szklanki wody i zarezerwowany farsz owocowy i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
Szalotka
Owoce
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
3
Ubić razem marantę i pozostałą 1/4 szklanki wody, aż będzie gładka, a następnie ubić do sosu z dowolnymi sokami z deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maranta Trzcinowata
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Trzepaczka
4
Sos na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Pieczeń pokroić w kotlety, przecinając między żeberkami, następnie podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
żeberka
1
* Farsz można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić.* Niegotowana pieczeń poprawia smak, jeśli jest nadziewana, przyprawiona i owinięta boczkiem 1 dzień wcześniej i schłodzona. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.