Pieczeń wieprzowa z polewą jabłkową
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojej kolekcji, pieczeń wieprzowa z polewą jabłkową może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 2,05 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 31g białka, oraz 6G tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w przybliżeniu 2 godziny i 50 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cierpkich jabłek, soku jabłkowego, mielonego kardamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 68%. Podobne przepisy obejmują Pieczeń wieprzowa z polewą jabłkową, Pieczeń wieprzowa z polewą jabłkową, oraz Grillowane kotlety wieprzowe Momma Pritchett i polewa jabłkowo-gruszkowa.
Instrukcje
Pieczeń ułożyć na ruszcie na płytkiej brytfannie i natrzeć przyprawą do drobiu.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 2-1 / 2 godziny lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°.
Do polewy połącz galaretkę jabłkową, sok i kardamon w rondelku. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż będzie gładka.
Dodaj jabłka i żurawinę; gotuj do miękkości, około 5-10 minut.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie; wymieszać z mieszanką jabłek. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Wyjmij pieczeń z piekarnika i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
Podawać z polewą jabłkową.