Pieczenie łososia Alaska z powłoką Pecan Crunch

Pieczenie łososia Alaska z powłoką Pecan Crunch
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Alaska Salmon Bake z powłoką Pecan Crunch spróbować. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 26g białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka filetów łosoś, pietruszka, musztarda dijon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Spróbuj pecan crunch topped salmon, Filety z łososia z powłoką Wasabi, oraz Dip Z Łososia Wędzonego Alaska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). W małej misce wymieszać musztardę, masło i miód. W innej misce, wymieszać bułkę tartą, pekan, i pietruszka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Każdy filet z łososia doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z łososiaFilety Z łososia
3
Umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Pędzel z mieszanką musztardowo-miodową. Wierzch każdego fileta przykryć mieszanką okruchów chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
ChlebChleb
MiódMiód
5
Piec przez 10 minut na cal grubości, mierzonej w najgrubszej części, lub aż łosoś po prostu płatki podczas testowania widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać udekorowane cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn