Pieczenie makaronu z dwoma serkami
Pieczenie makaronu z dwoma serami trwa około 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 850 kalorii. Na 3,42 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz kilka kropli sosu tabasco, tymianku, dojrzałego wegetariańskiego cheddara i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 71%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: British Cheese Board-Gloucester cheese, chicken and vegetable pasta bake, Pieczenie Makaronu Z Trzema Serkami, oraz Pieczenie Makaronu Z Wędzonym Serem.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia i gotować makaron zgodnie z instrukcją opakowania, aż będzie prawie miękki.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą, ponownie odcedzić, a następnie odstawić.
Na ciężkiej patelni połączyć wino, śmietanę i sos Tabasco, a następnie delikatnie podgrzać. Stopniowo dodawaj połowę cheddaru i połowę szczudła, stale ubijając.
Ubić szałwię, tymianek i dobrze posypać czarnym pieprzem. Gdy mieszanina jest gładka usunąć z ognia.
Umieścić makaron w maślanym naczyniu o pojemności 1,4 litra/2 pint.
Wlać masę serowo-śmietanową i posypać pozostałym serem na wierzchu.
Przykryć folią i piec 30 min.
Zdjąć folię i ułożyć plastry pomidora na wierzchu.
Pieczemy, uncovered, przez 10 min, aż pomidory zmiękną, makaron jest miękki i sos został wchłonięty do makaronu.
Podawać natychmiast z chrupiącą sałatką zimową i chrupiącym chlebem.