Pieczarki Smażone
Smażone grzyby mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 44 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, sól i pieprz, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Pieczarki Smażone, Pieczarki Smażone, oraz Pieczarki Smażone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i odrzucić twarde lub odbarwione końce łodygi i wszelkie posiniaczone plamy lub przebarwienia z grzybów. (Jeśli używasz shiitakes, usuń ich całe łodygi.)
W przypadku twardych grzybów należy wytrzeć brud wilgotną szmatką lub dokładnie spłukać pod chłodną bieżącą wodą i osuszyć.
W przypadku delikatnych grzybów z dużą ilością miejsc do ukrycia brudu zanurz w misce z chłodną wodą i delikatnie wstrząśnij dłońmi, aby rozluźnić wszelkie cząstki.
Odcedzić, dokładnie spłukać pod bieżącą wodą i delikatnie osuszyć.
Pokroić duże, tłuste grzyby o grubości około 1/4 cala; cienkie pokroić na kawałki wielkości kęsa; pozostawić małe w całości.
Wlać oliwę z oliwek do 12-calowej patelni lub 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu; dodać grzyby, szalotki i tymianek i często mieszać, aż grzyby są rumiane, 8 do 10 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.