Piccata z kurczaka z Orzo
Piccata z kurczaka z Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, masło, kotlety z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Orzo gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Drenaż. Wymieszać ze skórką.
Podczas gdy orzo gotuje, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodaj wino; gotować 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać bulion i sok z cytryny; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki.
Zdjąć z ognia; dodać masło, mieszając, aż masło się rozpuści. Wymieszać natkę pietruszki i kapary.