Perski granat-orzech kurczak wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,01 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, szczypta mielonego cynamonu, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 33%. Podobne przepisy to Perski kurczak lub kaczka w sosie orzechowym z granatu (Fesenjan), Fesenjan Perski gulasz z kurczaka z sosem orzechowym i granatem, oraz Perski Gulasz Z Granatu-Orzech Jagnięcy.
Instrukcje
1
Umieścić orzechy włoskie w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone. Odstawić.
Dodaj pozostałe 3/4 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu, mielone orzechy włoskie, bulion, i pozostałe składniki z wyjątkiem kolendry, mieszając trzepaczką do gładkiej. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (o 15 protokół), mieszając od czasu do czasu. Powrót kurczaka na patelnię; przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek