Perliczka pieczona w garnku z szałwią, selerem naciowym i krwawą pomarańczą

Pieczona w garnku perliczka z szałwią, selerem i krwawą pomarańczą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 134g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1174 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 16,09 zł za porcję. 68 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli morskiej i pieprzu, oliwy z oliwek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Perliczka pieczona w garnku z szałwią, selerem naciowym i krwawą pomarańczą, Pieczona perliczka z farszem kasztanowym, szałwiowym i cytrynowym, oraz Perliczki tagine są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Usuń nadmiar tłuszczu z jamy każdej perliczki. Dokładnie umyć wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć ręcznikami papierowymi. Pocierać jamę odrobiną soli.
Odetnij dwa końce pomarańczy, ustaw je na końcu i ostrożnie odetnij skórę (po usunięciu jednego kawałka skóry możesz zobaczyć, gdzie miąższ styka się ze skórą). Pomarańcze pokroić na pięć lub sześć rund każda.
Usuń twardsze zewnętrzne żebra selera, aż dojdziesz do białej, gęstej żarówki i pokrój cienko. Włóż do miski, wymieszaj z tymiankiem i niewielką szczyptą soli i pieprzu, a następnie napełnij jamę każdej perliczki tym nadzieniem. Pociągnij skórę z przodu jamy każdej perliczki do przodu, aby zakryć wypełnienie i mocno związać/związać.
Podgrzać patelnię o grubym dnie i dodać oliwę z oliwek i perliczkę, której skóra została przetarta solą morską i pieprzem. Gotować, aż lekko złoty ze wszystkich stron, następnie dodać czosnek, masło i szałwia i gotować przez 3-4 minuty, aż złoty kolor.
Dodawaj wino w odstępach czasu, wystarczy, aby patelnia była lekko wilgotna przez cały czas.
Wstawić do piekarnika na 45 minut, sprawdzając co 10-15 minut i tylko w razie potrzeby dolewając wino. Perliczka będzie pieczona i częściowo gotowana na parze. Po ugotowaniu ostrożnie wyjąć z piekarnika i umieścić do góry nogami na naczyniu, pozwalając wszystkim sokom i wilgoci zrelaksować się z powrotem do mięsa piersi przez co najmniej 5 minut. Podczas gdy twoje mięso odpoczywa, zrobić sos.
Usuń cały tłuszcz z patelni i umieść patelnię na delikatnym ogniu. Na dnie patelni będzie twoje gotowane, miękkie, słodkie, całe ząbki czosnku i niektóre wspaniałe lepkie rzeczy-kiedy robi się gorąco, czerpać farsz z jamy perliczki i dodać do patelni z około 2/3 szklanki wina. Gdy wino gotuje się i paruje, zeskrobuj całą dobroć łyżką z dna patelni do likieru. Gdy wszystko się rozpuści, pozostawić do gotowania na wolnym ogniu. Ugotowany czosnek zgniatamy łyżką ze skórek (odrzucamy Skórki); to również lekko pogrubi sos, a także nada mu smak.
Na patelnię z sosem wlać wszystkie soki, które wypłynęły z wypoczętych ptaków, dusić i doprawić do smaku.
Perliczkę podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolnymi po prostu gotowanymi zielonymi warzywami-szpinakiem, jarmużem, bokiem lub brokułami.