Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem
Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 869 kalorii, 39g białka, oraz 38 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać estragon, jajko, spaghetti, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem, Kremowy Parmezan Carbonara Kurczak (Bez Jajka), oraz Pieprzny Makaron.
Instrukcje
Boczek gotować w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Przełożyć boczek łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
W międzyczasie gotuj spaghetti w 4-litrowym rondlu z osoloną wrzącą wodą, aż do al dente. Rezerwa 1/3 szklanki wody do gotowania, a następnie przenieść spaghetti szczypcami do małej miski, wytrząsając nadmiar wody, i zachować patelni wody gotowanie.
Wylać wszystko, ale 2 łyżeczki tłuszczu boczku z patelni, następnie ubić masło do tłuszczu na patelni na średnim ogniu.
Dodaj spaghetti, zarezerwowaną wodę do gotowania, ser i zaokrągloną 1/4 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje i prawie całkowicie się wchłonie, 2 do 3 minut.
Dodać boczek i 1 łyżkę estragonu i wrzucić. Doprawić solą i pieprzem.
Rozbij jajko do filiżanki i delikatnie wsuń do wody. Gotować na wolnym ogniu do pożądanej doneness (preferujemy jędrne białe z cieknącym żółtkiem, 2 do 3 minut).
Makaron podajemy z jajkiem (przekładamy łyżką szczelinową).
W razie potrzeby posypać pozostałym estragonem.