Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem

Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem
Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 869 kalorii, 39g białka, oraz 38 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać estragon, jajko, spaghetti, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem, Kremowy Parmezan Carbonara Kurczak (Bez Jajka), oraz Pieprzny Makaron.

Instrukcje

1
Boczek gotować w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć boczek łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
W międzyczasie gotuj spaghetti w 4-litrowym rondlu z osoloną wrzącą wodą, aż do al dente. Rezerwa 1/3 szklanki wody do gotowania, a następnie przenieść spaghetti szczypcami do małej miski, wytrząsając nadmiar wody, i zachować patelni wody gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzczypceSzczypce
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PatelniaPatelnia
4
Wylać wszystko, ale 2 łyżeczki tłuszczu boczku z patelni, następnie ubić masło do tłuszczu na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj spaghetti, zarezerwowaną wodę do gotowania, ser i zaokrągloną 1/4 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje i prawie całkowicie się wchłonie, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
SerSer
PieprzPieprz
SOSSOS
WodaWoda
6
Dodać boczek i 1 łyżkę estragonu i wrzucić. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
EstragonEstragon
BoczekBoczek
7
Rozbij jajko do filiżanki i delikatnie wsuń do wody. Gotować na wolnym ogniu do pożądanej doneness (preferujemy jędrne białe z cieknącym żółtkiem, 2 do 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
8
Makaron podajemy z jajkiem (przekładamy łyżką szczelinową).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
W razie potrzeby posypać pozostałym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia18
Magazyn