Pepparkakor
Pepparkakor może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 75 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 60 i kosztuje 7 centów za porcję. Mieszanka mielonych goździków, mielony imbir, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Spróbuj Pepparkakor mamy (piernikowe ciasteczka), Pepparkakor pełnoziarnisty (bezmleczny), oraz Pepparkakor (Szwedzkie Ciasteczka Imbirowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i cukier utrzeć w misce. Wymieszać z syropem i jajkami. Mąkę, sól, cynamon, imbir, ziele angielskie i goździki przesiać w osobnej misce; dodać do mieszaniny masła; zagnieść na sztywne ciasto. Wklep w płaskie kółko i owiń woskowanym papierem. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozwałkuj ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię do grubości około 1/2 cala.
Ciasto pokroić za pomocą foremki do ciastek w kształcie gwiazdy.
Umieść ciasteczka o jeden cal od siebie na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie będą złociste, o 10 protokół. Przed podaniem pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.