Penne z tuńczykiem i kaparami

Penne z tuńczykiem i kaparami
Penne z Tunanem i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 545 kalorii, 25g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ząbków czosnku, wina, pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penne z tuńczykiem, kaparami i fasolą, Penne Z Kalafiorem I Kaparami, oraz Penne z pomidorami, oliwkami i kaparami.

Instrukcje

1
Gotować penne we wrzącej osolonej wodzie, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
PennePenne
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3
Tymczasem, na dużej patelni, podgrzać oliwę z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Dodać odsączonego tuńczyka; gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Dodać wino, kapary i 1 łyżkę natki pietruszki; doprawić solą i pieprzem. Gotować sos, aż wino prawie odparuje, o 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj penne i zarezerwowane wody makaronu i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Doprawić pieprzem, posypać pozostałą 1 łyżką natki pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
PennePenne
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn